Rotfylling

Når vi utfører en rotfylling vil vi rett og slett fjerne nerven fra tannen. Vi bruker mye utstyr for å holde området så sterilt og rent som vi kan under behandling. Vi bruker filer i forskjellige størrelser for å file oss ned i kanalen(e) i tannroten, og fjerner nerven, blodårer og en eventuell betennelse som ligger i kanalen. Når selve rensingen av kanalen er ferdig kan kanalen fylles med et spesielt materiale for å tette tannen slik at det ikke skal komme bakterier til. Helt til slutt legger vi en fylling på toppen av tannen.

Det er alltid en risiko med rotfyllinger. Det som kan skje er at det kan forekomme en ny betennelse etter at rotfyllingen er ferdig. Rotfyllingen kan bli for lang eller for kort, og det er også en risiko for at en fil kan knekke i roten under utrensing. Det er selvfølgelig veldig beklagelig dersom dette skjer, men det er dessverre en risiko når det gjelder rotfylling. Dersom det knekker en fil i kanalen kan vi prøve å få den ut selv, eller henvise til spesialist som kan fjerne filen og rotfylle tannen ferdig. I de fleste tilfeller blir rotfyllinger vellykket, men vi syns det er på sin plass å opplyse om disse risikoene på forhånd.

En vellykket rotfylling anses å være ca 85-90%, og prognose avhenger av hvordan tannen er. Før vi evt. utfører en rotfylling vil vi vurdere tannens prognose.