Periodontitt

Periodontitt er en tannløsningssykdom som dessverre er veldig vanlig. (Svært få får dette i ung alder i Norge).

Sykdommen går ut på at bakterier legger seg under tannkjøttet som skaper betennelse, og bryter ned festefibrene mellom roten på tannen og kjevebeinet. Går dette ubehandlet vil disse bakteriene formere seg, og i verste fall bryte ned festet til tannen, noe som resulterer i at kjevebeinet rundt tannen stadig visner bort. Det som da kan skje er at tannen blir løs, og i verste fall faller ut eller må trekkes.

Det er i hovedsak tannpleieren vår som er spesialisert innen denne sykdommen, og utfører de fleste behandlingene.

Dette er en behandling som gjerne utføres flere ganger i året, avhengig av hvor langt sykdommen har utviklet seg.

Vi gjør alt vi kan for å kunne bevare tennene så lenge som mulig på de pasientene som har periodontitt, og prøve å gjøre sykdommen stabil. Det er dessverre en kronisk sykdom som man aldri blir kvitt.

Selve behandlingen utføres ved at vi renser under tannkjøttet mot tannroten og ned mot kjevebeinet. Vi prøver å fjerne så mye bakterier, betennelsesvev og tannstein som vi kan, i håp om at betennelsen skal bli bedre og bedre, og at tannen sakte men sikkert skal kunne feste seg litt mer. 

Det viktigste med denne sykdommen er et godt samarbeid mellom tannhelsepersonell og pasienten, da pasienten må gjøre en kjempegod jobb med renhold, spesielt i mellom tennene. Vi vil vise deg de beste metodene og hjelpemidlene for å stabilisere sykdommen.

Har du noen spørsmål angående periodontitt må du ikke nøle. Vi er her for å hjelpe deg så godt vi kan!