Kirurgi

Her hos oss utfører vi forskjellige former for kirurgiske behandlinger.

Den vanligste kirurgien vi gjør er å operere ut visdomstenner i underkjeven.

Det er ikke en spesielt stor operasjon, men det er likevel anbefalt å ta det med ro etter inngrepet. Unngå trening og fysisk aktivitet etter trekking da det kan blø og ”dunke” fra operasjonssåret.

Det vi gjør er å legge et lite snitt i tannkjøttet rundt visdomstannen, og bretter dette til siden for å få best mulig innsyn til tannen. I mange tilfeller må vi fjerne litt bein rundt selve tannen for og lettere få den ut.

Vi bruker et instrument for å sakte men sikker rikle tannen løs. Når det har blitt helt løs må vi finne ut hvilken retning tannen vil komme ut, og prøve og forsiktig føre den ut av ”plassen sin”, enten med det samme instrumentet, eller i noen tilfeller med en tang. Det viktige med slike operasjoner er å ta seg god tid for å få tannen ut, uten å bruke mye kraft. Behandlingen kan derfor ta lang tid, noe som kan være greit å ha i bakhodet.

Et tips fra oss er å spise før du kommer inn til oss, da du ikke kan spise på 3 timer etter trekking. Myk mat som supper, potetmos o.l er anbefalt etter operasjonen da det vil være litt vondt å tygge i noen dager.

Mange syns lydene under operasjonen er ubehagelig å høre på, så om du ønsker kan du gjerne ha musikk på ørene under inngrepet.