Tannbleking

Bleking er blitt veldig populært blant både unge og eldre.

Dessverre er det mange som blir lurt av reklamer på tv eller sosiale medier, og bruker penger på whitening-produkter som ikke gir noen blekende effekt. Whitening har ingenting med bleking å gjøre, men er et synonym på ”rent”. En whiteningtannkrem vil ikke gjøre tennene dine hvitere, men rene ved tannpuss.

Det finnes også mange typer blekesett på nettet som blir frontet både på instagram og div. skjønnhetsnettsider. Finner du et blekesett på apoteket eller en nettside, inneholder disse 0,1% hydrogenperoksid (som er det aktive blekemiddelet). Det er gjort flere studier på dette, og med så liten prosent gir ikke dette noen form for utslag på tennene. En kan også finne blekesett på internett som inneholder for mye blekemiddel i forhold til hva som er lovlig i Norge, og en kan risikere å få store skader på tenner og tannkjøtt. Det er derfor anbefalt å alltid bleke hos tannlege eller tannpleier for et sikkert og godt resultat.

Sjekk gjerne ut testen som forbrukerinspektørene gjorde på hjemmebleking – https://www.nrk.no/livsstil/advarer-mot-ulovlige-tannblekemidler-1.13661628

Blekingen vi bruker hos oss, kalt Whiteness Perfect, inneholder 16% karbamidperoxid, som blir omgjort til 6% hydrogenperoksid. Dette er maxgrensen for hva som er lov til å selge av tannhelsepersonell i Norge. Grunnen til dette er at større mengder aktivt blekemiddel kan gi skader i munnhulen.

Whiteness Perfects sikkerhet har blitt bevist gjennom en mengde vitenskapelige undersøkelser, og samtlige ingredienser er undersøkt og dokumentert. Den aktive bestanddelen som bleker tennene, er karbamidperoksid som har blitt brukt til tannbleking i over 20 år. I 2012 ble lovgovningen for tannbleking styrket, og Whiteness Perfect oppfyller alle krav. Dette innebærer blant annet at Whiteness Perfect bare selges til autorisert tannhelsepersonell, at behandlingen må utføres av tannlege eller tannpleier, og at pasienten må være minst 18 år.

Hvordan fungerer dette da?

Det vi må gjøre for å starte prosessen er å ta avtrykk av tennene. Vi slår deretter opp gipsmodeller, og lager skinner som er tilpasset akkurat dine tenner. Når disse er ferdige viser vi hvordan du bruker skinnene med blekegelé, og hvordan du best rengjør både munnen og skinnene etter bruk.

Du skal da ligge med disse skinnene hver natt i ca 14 dager. Om du er fornøyd med resultatet før det har gått 14 dager, kan du stoppe når du vil. Ønsker du å få tennene enda hvitere er det ingen problem å bleke litt lengre.

Denne type blekingen sliter ikke på tennene, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at tennene blir skadet under behandlingen. Geléen inneholder også fluor for ekstra beskyttelse av emaljen under behandlingen.

Noen pasienter kan oppleve økt følsomhet for varmt og kaldt under blekingen. Dette er forbigående og kan behandles med et produkt kalt KF 0,2% som vi selger hos oss. Overfølsomheten forsvinner normalt i løpet av 48 timer etter avsluttet behandling.

OBS: Gravide og de som ammer bør unngå å bleke tennene sine da det ikke er gjort forskning på disse gruppene.

Har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt, så skal vi svare så godt vi kan!